• Oyun Haberleri
  • Hakkında
  • İletişim
  • Oyun Çıkış Tarihleri
RSS Yorumlar RSS Haberler
Oyun Haberleri

Sapphire HD 3000 serisini tanıttı

  • Gönderen: Ergun
  • Kategori: Oyun Haberleri
  • Tarih: 19 Kas 2007

  • Etiketler: 512 mb, directx 10.1, fiyati, özellikleri, saphire fiyatı, sapphire, sapphire fiyatları, sapphire hd 2900, sapphire hd 3000, sapphire hd 3800, sapphire hd 3800 256 mb, sapphire özellikleri

Yeni SAPPHIRE HD 3000 serisi, bütünleşik bir gölgelendirici mimarisini Shader Model 4.0 desteği ve yakın bir tarihte kullanıma sunulacak olan ve en güncel PCI-Express Gen 2.0 arayüzü ile bağlanan DirectX 10.1 desteği ile kombine ediyor. Mimari, üstün grafik performansı sağlamak amacıyla çok işlem kapasiteli ünitelerle birlikte 320 akış işlemcilerini ve bir önceki sürüm yüksek performanslı SAPPHIRE HD 2900 modellerinin 512-bit dahili bus hafıza kontrolörünü paylaşıyor. Şimdi yeni bir 55nm işlem teknolojisi ile üretilen ve HD 3000 serisinde kullanılan GPU, bu performansı önceki nesillere göre daha düşük bir güç tüketimi ve daha düşük bir fiyata sunacak. ATI PowerPlay olarak bilinen yeni bir özellik, yüke bağlı olarak güç tüketimini aktif bir şekilde azaltıyor.

Bu yeni sürümde iki model bulunmakta. SAPPHIRE HD 3870 modeli, 1125MHz (2.25GHz etkin) clock hızında 512MB’lık yüksek performanslı GDDR4 hafızasına sahiptir ve GPU çekirdeği de 775MHz’lik clock hızına sahip. Yarıklı arka braket içerisinden havalandırma sağlayan iki yarıklı bir fan soğutucu kullanılmaktadır. Bunun, kart limitlerine kadar zorlanırken bile tutkunlarına etkin bir soğutma sağlaması beklenmektedir. SAPPHIRE HD 3850 modeli, 830MHz (1.66GHz etkin) hızında 256MB’lık yüksek performanslı GDDR3 hafızasına sahiptir ve çekirdek clock hızı da 670MHz’lik clock hızına sahiptir. Bu modelde tek yarıklı bir soğutucu bulunmaktadır.

Her iki modelde yeni CrossFireX teknolojisi bulunmaktadır, bir CrossFireX ana kartına takıldığında daha yüksek bir performans elde edebilmek için bu teknolojide 2, 3 veya hatta 4 grafik kartının birlikte papatya tipi zincirleme şeklinde kullanılabilen kartların her birinde iki adet yüksek hızlı konektör bulunmaktadır. Her bir kartta iki adet çift-linkli DVI konektörü bulunduğundan, bu durum maksimum sekiz monitörün aynı anda kullanılabilmesini sağlamakta veya daha güçlü bir işleme çözümü için CrossFire özelliği aktifken iki GPU (gelecekteki yeni sürücü sürümleri ile dört adet de olabilir) aynı anda kullanılabilmekte.

HD 3000 serisindeki her iki model de zenginleştirilmiş video gösterimi için en güncel ATI Avivo HD Teknolojisini içerir ve hem VC-1 hem de H.264 codecleri için Blu-ray ve HD DVD içeriğinin donanım ivmelendirmeli şifre çözme işlemi için entegre bir UVD (Bütünleşik Video şifre çözücü) özelliğine sahip, bu sayede CPU yükünü de bariz şekilde azaltıyor. HDMI kullanıcıları, bir HDMI-hazır özellikte ekrana bağlantı için tek bir kablo üzerinden gerçek ses ve video çıkışı sağlayan bir HDMI adaptörü ile desteklenmekte.

SAPPHIRE HD 3870 ve HD 3850 modelleri 15 Kasım 2007 tarihinden itibaren satışa sunuldular ve ülkemizde de bir hafta içinde raflarda yerini alacaklar. SAPPHIRE’,in planları arasında, önümüzdeki haftalarda HD 3000 serisine yeni modeller eklemek de bulunuyor.

Sapphire Türkiye’den gelen bilgilere göre, kartların ülkemizde tavsiye edilen satış fiyatları ise şu şekilde;

HD 3800 256MB DDR3 210$+kdv
HD 3800 512MB DDR3 240$+kdv
HD 3800 512MB DDR4 270$+kdv




« Aylık Wii üretimi 1.8 milyona adete ulaştı
Rail Simulator’ın demosu yayımlandı »

1 Yorum "Sapphire HD 3000 serisini tanıttı"

  1. ergun 20 Kas 2007 - 01:53

    Sapphire Türkiye’den gelen bilgilere göre, kartların ülkemizde tavsiye edilen satış fiyatları ise şu şekilde;

    HD 3800 256MB DDR3 210$+kdv
    HD 3800 512MB DDR3 240$+kdv
    HD 3800 512MB DDR4 270$+kdv

    fiyatlar nasıl arkadaşlar..


Yorum Yazın


Kategoriler

  • Oyun Çözümleri
  • Oyun Demoları
  • Oyun Haberleri
  • Oyun Hileleri
  • Oyun İncelemeleri
  • Oyun Yamaları

Son Yazilar

  • Silent Hill: Homecoming’den yeni oyuniçi video
  • MK vs DC Universe yeni oynanış videosu
  • Call of Duty gelecekte!
  • Orijinal Sin ve Episode 1: 4.99 $
  • Mortal Kombat vs DC Universe’den yeni resimler
  • Stalker: Clear Sky’ın kutu tasarımı
  • Trophy oyun listesi
  • Burnout Paradise Cagney yaması 4 gün ertelendi (Xbox 360)
  • GRID 1.2 yaması yolda (PC)
  • Codemasters’da Trophy düşünmüyor
  • LEGO Batman’den yeni video
  • MK vs DC Universe yeni oynanış videosu
  • Xbox Live’ın en çok oynananları
  • Halo Wars’ın yeni ekran görüntüleri
  • Midnight Club: Los Angeles’dan yeni resimler

Son Yorumlar

  • veysel: ya bunu nasıl ındırıyoz ya
  • hasan can: arkadaşlar oyunun belgelerimdeki yerine girin
  • Turok_1: süperrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!! oyun güzel dinazorlu ama combo
  • hadi be: ne 1 gbyt ya. benim
  • serkan blg: ne diyon ne artistliği ne
  • adige: ya doğrultuyorum olmuyorrrrr.tşk ederim diyecem
  • mert: çok güzel bir şey
  • emin: oyun nasıl indiriliyor
  • emirhan selçuk: yaw abi bu save game
  • della: benim oyun açılmıyor neden bilen

Linkler

  • Arama Motoru
  • Cep Telefonu
  • Ergün
  • Firmalar
  • Lazer Epilasyon Merkezleri
  • Nokia
  • Sağlık Haberleri
  • Teknoloji Haberleri
  • Yeni Oyunlar

Arsivler

  • Temmuz 2008
  • Haziran 2008
  • Mayıs 2008
  • Nisan 2008
  • Mart 2008
  • Şubat 2008
  • Ocak 2008
  • Aralık 2007
  • Kasım 2007
  • Ekim 2007
  • Eylül 2007

Copyright © 2008 iXir Oyun. Oyun haber kaynakları: trgamer merlininkazani